Έντονες αντιδράσεις για το «δήθεν Άγιο Φως»

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 11:36
UPD:14:35
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη χαρακτήρισε τον κ. Δήμου «πασχαλινή ατραξιόν» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Φωτιές» άναψε ο συγγραφέας και μέλος του Ποταμιού, Νίκος Δήμου με το άρθρο του για το Άγιο Φως.

Στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε εξηγήσεις για την αναφορά περί «ειδωλολατρικού συμβόλου» και «το δήθεν Άγιο Φως», από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, Νίκο Γιατρομανωλάκη, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ.

Στη συζήτηση παρενέβη η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία απευθυνόμενη στον κ. Κικίλια, χαρακτήρισε τον κ. Δήμου «πασχαλινή ατραξιόν». Κάθε Πάσχα βγαίνει και κάνει τέτοιες δηλώσεις… Πώς παίζει η τηλεόραση το Μπεν Χουρ, έχει κι έναν Νίκο Δήμου κάθε μεγάλη εβδομάδα τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε η κ. Κανέλλη.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Τέρενς Κουίκ, εκπρόσωπος του κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κατηγόρησε το Ποτάμι πως συμφωνεί στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και τώρα λοιδορεί το Άγιο φως.

Στο ίδιο πνεύμα, η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε πως δε δέχεται ως χριστιανή ορθόδοξη, ο «βουδιστής» Νίκος Δήμου να προσβάλλει τα ιερά εκατομμυρίων πιστών «όπως ακριβώς ο ίδιος δεν θα δεχόταν ποτέ την διακωμώδηση του μετενσαρκωμένου Δαλάι Λάμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή