Την ευγωμοσύνη της ΔΟΕ προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση μετέφερε ο Ζακ Ρογκ

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 15:44
A- A A+

Την ευγνωμοσύνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, για τους «μαγικούς, ονειρεμένους και ασφαλείς» -όπως τους χαρακτήρισε- Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η Ελλάδα, μετέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σήμερα το μεσημέρι, κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ρογκ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την άρτια διοργάνωση των Αγώνων και την εξαιρετική εικόνα της χώρας και απένειμε στον κ. Καραμανλή την ανώτατη διάκριση της ΔΟΕ, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Ρογκ για τη συνεργασία που είχε με τη ΔΟΕ όλο αυτό το διάστημα και του δώρισε εκ μέρους της Ελλάδας μία ασημένια μικρή ελιά και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχία των Αγώνων.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για μερικές ημέρες αργότερα, όταν θα αρχίσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Αγώνες της Αθήνας, Ντένις Οσβαλντ, ευχαρίστησε, με τη σειρά του, τον Πρωθυπουργό και του δώρισε το ανώτατο μετάλλιο της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, της οποίας είναι πρόεδρος.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, το μέλος της ΔΟΕ Νίκος Φιλάρετος και ο γ.γ. Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρος Καπράλος.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επισκέφθηκε στη Βουλή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια της Ολυμπιακής προετοιμασίας και τη συμβολή του στην προσπάθεια για πετυχημένους Αγώνες.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή