Γ. Αγγελόπουλου: «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στον κόσμο»

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 16:33
UPD:16:45
A- A A+

«Οι Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, ολοκληρώθηκαν. Η Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες, τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στον κόσμο. Στον κόσμο αλλά και στον εαυτό μας. Την υπόσχεση της επιτυχίας, της χαράς, της γιορτής, της ειρηνικής συνύπαρξης και της άμιλλας. Διοργανώσαμε, μπροστά στα βλέμματα της ανθρωπότητας, Αγώνες αξεπέραστους, Αγώνες Μοναδικούς, Αγώνες άξιους της επιστροφής στην πατρίδα τους». Με τη δήλωση αυτή άρχισε τη συνέντευξη Τύπου προς τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την οποία έκανε έναν απολογισμό των Αγώνων της Αθήνας.

«Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μπορούμε να πούμε πως το Ολυμπιακό Κίνημα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες κάνουν ένα βήμα μπροστά. Το μήνυμα των Αγώνων της Αθήνας φθάνει δυνατό και καθαρό παντού. Το μήνυμα της πρώτης πραγματικά παγκόσμιας Λαμπαδηδρομίας, το μήνυμα της Αρχαίας Ολυμπίας, το μήνυμα των καταπληκτικών εθελοντών μας, το μήνυμα της φιλόξενης και ασφαλούς Ελλάδας, το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας που προσπαθεί και πετυχαίνει», συμπλήρωσε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004».

Επιπρόσθετα η κ. Αγγελοπούλου έκανε λόγο και για μήνυμα των «καθαρών» Αγώνων, «αυτή την ανάγκη του Ολυμπιακού κινήματος και ολόκληρης της ανθρωπότητας που βρίσκεται απέναντι σε οτιδήποτε σκιάζει το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η κ. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι «οι αθλητές όλου του κόσμου βρήκαν στην Αθήνα τις καλύτερες συνθήκες στις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου με την καλύτερη οργάνωση, για να φέρουν σε πέρας τον μεγάλο αγώνα τους».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες αθλητές, η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι «με το ήθος και τις επιδόσεις τους ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο την πηγαία και αυθεντική σχέση της χώρας μας με το Ολυμπιακό Ιδεώδες».

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε «όλους όσους δούλεψαν, όλους όσους μόχθησαν και βίωσαν την προσωπική αγωνία για να πετύχουν οι Αγώνες της Αθήνας: εκπροσώπους της Πολιτείας, εργαζόμενους της «Αθήνα 2004», όσους δούλεψαν κατά την προετοιμασία των Αγώνων, φιλάθλους και τους απλούς πολίτες.

«Κυρίως, όμως, -επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου- (θέλω να ευχαριστήσω) τους υπέροχους εθελοντές μας, μπροστά στους οποίους στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη γιατί όχι μόνο στήριξαν την προσπάθεια, αλλά και διότι έδωσαν με τον τρόπο τους ένα διαφορετικό νόημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όπως ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, στους Αγώνες της Αθήνας:

- Φιλοξενήσαμε 11.099 αθλητές από 202 χώρες - τους περισσότερους από κάθε άλλη διοργάνωση,

- Τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητριών στην ιστορία,

- Εξασφαλίσαμε τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις,

- Το καλύτερο Ολυμπιακό Χωριό, το καλύτερο Βασικό Κέντρο Τύπου και Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης,

- Είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων εθελοντών από κάθε άλλη φορά,

- Διατέθηκαν 3.581.080 εισιτήρια - αριθμός ρεκόρ πρέπει να το πούμε - σε σύγκριση με τον πληθυσμό της Ελλάδας,

- Το σύστημα μεταφορών αθλητών, θεατών, δημοσιογράφων, και επισκεπτών λειτούργησε άψογα,

- Η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες ήταν υψηλού επιπέδου και κάλυψαν με απόλυτη επάρκεια τις ανάγκες των Αγώνων,

- Με δεδομένο το μέγεθος της χώρας, εξασφαλίστηκαν χορηγικά έσοδα μεγαλύτερα από προηγούμενες διοργανώσεις με τον μικρότερο αριθμό χορηγών.

Επιπρόσθετα, οι Αγώνες της Αθήνας πέτυχαν 20% μεγαλύτερη τηλεθέαση από εκείνους του Σίδνεϊ (4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους Αγώνες της Αθήνας).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προβολή που είχε ποτέ η χώρα μας, σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε λέγοντας: «Όλοι οι άνθρωποι που εργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα για την επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι. Υπερήφανοι για εκείνα που όλοι μαζί οι Έλληνες πετύχαμε. Για όσα είπαμε στον κόσμο, για το μήνυμα που στείλαμε, ως σύγχρονοι Έλληνες, στην ανθρωπότητα».

Τέλος, η κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης όλου του κόσμου γιατί –όπως επισήμανε- «μας βοηθήσατε -με το ενδιαφέρον και την κριτική σας ματιά- να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας».

Η πρόεδρος της Αθήνα 2004 υπενθύμισε ακόμη ότι τώρα έχουμε μπροστά μας, τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν στις 17 και τελειώνουν στις 28 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή