Εργασία σε γηροκομείο και ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον Μπερλουσκόνι

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 13:34
UPD:13:53
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Το δικαστήριο του Μιλάνου έχει ήδη λάβει απόφαση η έκτιση της ποινής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (φωτογραφία αρχείου) να γίνει μέσω κοινωφελούς εργασίας.

A- A A+

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον κατάδικο για φοροδιαφυγή ηγέτη της Κεντροδεξιάς της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έθεσε ιταλικό δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε επίσης να επισκέπτεται για ένα χρόνο, μία ημέρα την εβδομάδα, γηροκομείο, για να παρέχει κοινωνική υπηρεσία.

Ο ηγέτης της Forza Italia δεν θα μπορεί επίσης να ταξιδεύει εκτός της περιφέρειας της Λομβαρδίας, όπου και βρίσκεται η κύριά του κατοικία, εκτός από ταξίδια στη Ρώμη, τα οποία θα του επιτρέπονται μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης.

Δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο το κατά πόσο ο κ. Μπερλουσκόνι θα μπορέσει να συμμετάσχει στην καμπάνια του κόμματός του εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η κοινωφελής εργασία που καλείται να προσφέρει δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την εβδομάδα, οι οποίες όμως επιβάλλεται να είναι συνεχόμενες.

Η γενική εισαγγελία του Μιλάνου τις προηγούμενες ημέρες είχε διαμηνύσει ότι, εάν ο κ. Μπερλουσκόνι επιτεθεί εκ νέου φραστικά στους δικαστικούς, η ισχύς της απόφασης που του επιτρέπει να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία μπορεί να ακυρωθεί.

EURONEWS

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση, δεδομένων των αναγκών πολιτικής δράσης του Ιταλού κεντροδεξιού ηγέτη, εξέφρασαν οι νομικοί του εκπρόσωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή