Ολ. Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα πόλος έλξης του τουρισμού

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 12:26
UPD:12:31
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η κ. Κεφαλογιάννη σε ομιλία της στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων «η Αθήνα είναι  ο καθρέφτης της χώρας.

A- A A+

Την ανάγκη αλλά και τη σημασία η Αθήνα να καταστεί βασικός μοχλός προβολής και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη σε ομιλία της στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων «η Αθήνα είναι  ο καθρέφτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας». 

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στόχος όλων είναι η Αθήνα να γίνει μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού, με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών και όπως τόνισε «προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται πολλοί, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιας σημασίας έργο που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα, με την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και του περιβαλλοντικού πάρκου».

Επεσήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στο χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα, να γίνει και πάλι, πόλη θετικών ειδήσεων», τόνισε και ανέφερε στο σημείο αυτό ότι την «επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι στόχος για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επιτυχημένη πορεία που ακολουθήσαμε το 2013.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, «θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας, η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή