Ένσταση κατά του αποτελέσματος του Μαραθωνίου θα καταθέσει η Ο.Ε. της Βραζιλίας

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 19:02
A- A A+

Ένσταση κατά του αποτελέσματος του κυριακάτικου Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα καταθέσει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, μετά το απρόοπτο που συνέβη με θύμα τον αθλητή της Βαντερλέι ντε Λίμα.

Στα τελευταία χιλιόμετρα της μαραθώνιας διαδρομής και ενώ ο βραζιλιάνος αθλητής ήταν επικεφαλής, ο ιρλανδός πρώην πάστορας, Χόραν Κορνέιλους, του επιτέθηκε παρεμποδίζοντας και βγάζοντάς τον εκτός διαδρομής. Με την επέμβαση των ανδρών ασφαλείας, ο βραζιλιάνος αθλητής επέστρεψε στην κούρσα και φανερά σοκαρισμένος συνέχισε το αγώνα. Σταδιακά όμως έχασε τις δυνάμεις του με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη τρίτη θέση, καθώς τον περασαν ο ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι και ο αμερικανός Μεμπραχτόμ Κεφλεζίγκι.

Ο Βαντερλέι ντε Λίμα κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο, ενώ χρυσός ολυμπιονίκης στην κλασσική μαραθώνια διαδρομή αναδείχθηκε ο Στέφανο Μπαλντίνι με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Αμέσως μετά τη λήξη του Μαραθωνίου, ο βραζιλιάνος δρομέας δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος και από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε. Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε μάλιστα να του απονείμει το μετάλλιο «Πιερ ντε Κουμπερτέν», ως αναγνώριση του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι ο Λίμα δεν είχε την απαραίτητη προστασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις