Ουκρανία: Τη βοήθεια του Πούτιν ζήτησαν φιλορώσοι αποσχιστές

Από το Σλαβιάνσκ
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 16:29
UPD:19:26
REUTERS/GLEB GARANICH

Φιλορώσοι ένοπλοι φρουρούν το κτήριο του δημαρχείου στην πόλη Σλαβιάνσκ.

A- A A+

Την βοήθεια του Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησαν τη Δευτέρα φιλορώσοι αποσχιστές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν μια αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» στην ανατολική Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της κυβέρνησης του Κιέβου.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στο κυβερνείο της πόλης Σλαβιάνσκ, ηγετικό στέλεχος των αποσχιστών ζήτησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από τον κ. Πούτιν «να στρέψει προσωπικά την προσοχή του στην κατάσταση η οποία εξελίσσεται και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί».

«Ανησυχία» Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι παρακολουθεί την κατάσταση στην Ουκρανία με ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε ερώτηση για το κάλεσμα των αποσχιστών στο πρόσωπό του κ. Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι «δυστυχώς, υπάρχει σειρά εκκλήσεων από την ανατολική Ουκρανία προς το πρόσωπο του Βλάντιμιρ Πούτιν για να επέμβει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην έδρα του ΟΑΣΕ, στην Βιέννη, υπογράμμισε εξάλλου ότι η χρήση βίας κατά των φιλορώσων διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει την πρώην σοβιετική δημοκρατία σε εμφύλιο πόλεμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή