Η έκπληξη των Ολυμπιακών

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 16:20
UPD:17:36

A- A A+

Πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πολλοί δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς σε ένα χορό δισεκατομμυρίων, κάποιοι προσφέρθηκαν να δουλέψουν χωρίς ούτε ένα ευρώ, και μάλιστα χωρίς να υπέχουν υποχρέωση.

Οι εθελοντές, στη χώρα του ζαμανφουτισμού, ήταν η έκπληξη των Ολυμπιακών.

Είχαν υπομονή, ήταν εξαιρετικά ευγενείς, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, χαμογελαστοί, με κέφι που έβγαινε αβίαστα.

Χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων, έντυσαν τη γιορτή με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια, με ζεστασιά, εγκαρδιότητα και ανθρωπιά.

Χωρίς κανένα κέρδος θυσίασαν την καλοκαιρινή άδειά τους, και την ξεκούρασή τους τις ζεστές αυγουστιάτικες μέρες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες αρνήθηκαν να χορηγήσουν ως όφειλαν εκ του νόμου άδεια για τους εργαζόμενους που ήθελαν να συμπράξουν στην Ολυμπιακή γιορτή.

Κι έτσι, κάποιοι από αυτούς έτρεχαν από την εργασία τους στο στάδιο, για να εξυπηρετήσουν, να καθοδηγήσουν τους θεατές, να προλάβουν και να δώσουν λύση σε κάθε απρόοπτο.

Το ωραίο είναι ότι κανείς τους δεν το μετάνιωσε. Στο τέλος πέρασαν μάλλον καλύτερα απ' όλους τους υπόλοιπους, όπως περνά κάθε άνθρωπος που δίνει απλόχερα από το υστέρημα του χρόνου και των αντοχών του.

Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή