ΠΓΔΜ: Έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

Σε δύο εβδομάδες ο β' γύρος
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 22:02
UPD:22:05
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το βράδυ, όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν πρόκειται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%.

A- A A+

Έκλεισαν στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις αναφορές, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά και χωρίς επεισόδια.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο και με ελάχιστες τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αλλοιώσουν την καθαρή εικόνα των εκλογών.

Αντιθέτως, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ υποστηρίζει ότι σημειώθηκαν αρκετές παρατυπίες.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το βράδυ, όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν πρόκειται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, επί του συνόλου του εκλογικού σώματος, ώστε να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο.

Συνεπώς, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος σε δύο εβδομάδες, ο οποίος θα συμπέσει με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου θα περάσουν ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας και υποψήφιος του VMRO-DPMNE, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο υποψήφιος του SDSM, Στέβο Πεντάροφσκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή