Σούπερ Λίγκα: Η Ξάνθη 3-1 τον Παναθηναϊκό και παίζει μπαράζ

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 20:57
UPD:21:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Η Ξάνθη έκανε αυτό που έπρεπε με τον Παναθηναϊκό (3-1), αλλά μετά τη νίκη της Βέροιας και το βαθμό του Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη, θα αναγκαστεί να δώσει μπαράζ με τον τρίτο των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται έχασε η Ξάνθη στο 5ο λεπτό, με την κεφαλιά του Σολτάνι από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 18΄ με το πέναλτι του Σολάρι. Ο διαιτητής Σπάθας είδε παράβαση σε χέρι του Κουτρουμπή μέσα στην περιοχή και, μάλιστα, απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό των «πρασίνων», ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν έντονες προς τον Πειραιώτη ρέφερι, ενώ ακόμη κι από το τηλεοπτικό ριπλέι δεν φάνηκε ξεκάθαρα εάν όντως υπήρξε παράβαση.

Το γκολ ανέβασε στα ύψη τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 22΄ πανηγύρισαν για δελύτερη φορά και πάλι με το Σολάρι. Ο Αργεντινός με γυριστή άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το 2-0, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη-σωτηρία της ακριτικής ομάδας. 

Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 31΄ με το πλασέ του Κλωναρίδη (1-2), ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των παικτών, μετά από το σκληρό φάουλ του Δώνη στο Σολτάνι. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αν και οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη 'ήταν η ομάδα που πήρε ξανά διαφορά δύο τερμάτων, αυτή την φορά με το σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή στο 51΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις