Ακάθεκτη για τον τίτλο η Λίβερπουλ

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 17:46
UPD:17:50
REUTERS/NIGEL RODDIS
A- A A+

Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία έκανε η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 στο σούπερ ντέρμπι της 34ης αγωνιστικής.

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς έφτασαν στους 77 βαθμούς, την ώρα που η Τσέλσι έχει 72 (με ένα παιχνίδι λιγότερο) και η Σίτι 70 (με δύο ματς λιγότερα) και δεν χρειάζονται παρά τέσσερις νίκες για να μη νοιάζονται για τους άλλους και να στεφθούν πρωταθλητές ύστερα από 24 χρόνια.

Το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» ήταν εξαιρετικό σε εξέλιξη και ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να φτάνει γρήγορα στο 2-0 (6΄ Στέρλινγκ, 26΄ Σκρτελ), αλλά παρά την απώλεια του Γιάγια Τουρέ, που τραυματίστηκε στο 19΄ κι έγινε αλλαγή, οι «Πολίτες» ισοφάρισαν σε έξι λεπτά με το τέρμα του Σίλβα στο 57΄ και το αυτογκόλ του Τζόνσον στο 62΄.

Το παιχνίδι φαινόταν να γέρνει προς την πλευρά της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι, όμως μια «γκέλα» του Κομπανί που «έδωσε» την μπάλα στον Κουτίνιο επέτρεψε στον 21χρονο Βραζιλιάνο να διαμορφώσει το τελικό 3-2 στο 78ο λεπτό.

Στο 92΄ αποβλήθηκε ο Χέντερσον για πολύ δυνατό μαρκάρισμα, ενώ στο τέλος της τετράλεπτης καθυστέρησης ο Μαρκ Κλάτενμπουργκ αρνήθηκε το πέναλτι στη Σίτι, σε χέρι του Σκρτελ στην περιοχή, ενώ το ίδιο είχε πράξει νωρίτερα στην απέναντι περιοχή, στο «γκρέμισμα» του Σουάρες από τον Κομπανί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις