Υδατοσφαίριση: Η Σαμπαντέλ το τρόπαιο, 19-10, τη Βουλιαγμένη

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 23:23
UPD:13/04/2014 15:39
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Σαμπαντέλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη γυναικεία υδατοσφαίριση, καθώς στον τελικό της Ευρωλίγκας επιβλήθηκε άνετα με 19-10 της Βουλιαγμένης.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας δεν κατάφεραν να προβάλλουν καμία απολύτως αντίσταση στην οικοδέσποινα του φάιναλ-φορ (Βαρκελόνη) η οποία κατάκτησε με χαρακτηριστική άνεση το δεύτερο διαδοχικό τίτλο της και τρίτο την τελευταία τετραετία.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-2, 4-3, 4-4

Η ελληνική ομάδα, που χθες το βράδυ έκανε σπουδαία εμφάνιση επί της Ιμπέρια, έπαιξε σε 5ο τελικό τα τελευταία 7 χρόνια και μπήκε στην πισίνα με σκοπό να σηκώσει την τρίτη ευρωπαϊκή κούπα, μετά από αυτές του 2010 και 2011. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν όπως θα ήθελαν τα κορίτσια του ΝΟΒ, καθώς η Σαμπαντέλ έκανε επίδειξη δύναμης και δεν απειλήθηκε καθόλου.

Στην πισίνα «Καν Γιόνγκ» η Γκαρσία μπήκε...αφηνιασμένη και πέτυχε αμέσως 4 γκολ (συνολικά έβαλε 7), με τις παίκτριες της ομάδας του Λαιμού να μη μπορούν να τη σταματήσουν. Οι Ισπανίδες με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα επέβαλλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους και στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου προηγήθηκαν με 6-1. Το γκολ της Βουλιαγμένης, μάλιστα, από την Τσουκαλά ήρθε ελάχιστα δεύτερα πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η Σαμπαντέλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο σε όλο τον αγώνα, σκόραρε από παντού και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο ημίχρονο (11-3) «κλείδωσε» ουσιαστικά από νωρίς τη νίκη και μαζί το τρόπαιο. 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τσουκαλά 1, Ξενάκη 1, Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1.
ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Γκαρσία 7, Πίνα 2, Σάιντμαν 2, Φόρκα 2, Ζουξ 2, Παρέχα 2, Ορτίζ 1, Ντόμενεκ 1.

*Την τρίτη θέση του φάιναλ-φορ πήρε η Οριζόντε Κατάνια, η οποία επικράτησε στον «μικρό» τελικό της Μεντιτερανέα Ιμπέρια με 9-4.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις