Φ.Αλβέρτης: «Θέλουμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ»

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 19:33
UPD:19:35
EPA/SEDAT SUNA

Ο νεαρός προπονητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

A- A A+

Προσγειωμένος και γεμάτος πίστη για το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο τεχνικός των «πρασίνων», Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο νεαρός προπονητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, απέφυγε να πει πολλά πράγματα ως προς τον τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους Ρώσους, ενώ αναφέρθηκε και στο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με αφορμή τη σπουδαία εμφάνιση του διεθνή σέντερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Είμαστε και νιώθουμε έτοιμοι για τα προημιτελικά. Ξεκινάμε με τα παιχνίδια στη Μόσχα απέναντι σε μια ομάδα με εμπειρία, μεγάλα κορμιά και εξαιρετική πορεία. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μας», τόνισε στον πρόλογό του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε:
«Δουλεύουμε σε συγκεκριμένο πλάνο και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κάποια καινούργια πράγματα στο γήπεδο. Πάμε στη Μόσχα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Μπορούμε, εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, να προβληματίσουμε την ΤΣΣΚΑ».
Ο Αλβέρτης ρωτήθηκε εάν είναι ευχαριστημένος από τα όσα έχει δείξει η ομάδα επί των ημερών του στον πάγκο του «τριφυλλιού» και απάντησε: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει καλές μάχες και κάναμε κάποια πράγματα από αυτά που ζητάμε. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε αυτή τη σειρά των αγώνων και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».
Για το πώς σκοπεύει ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ είπε: «Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό του παιχνιδιού. Έχουμε κάποια πλάνα στο μυαλό μας και πάμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας».
Επίσης, ρωτήθηκε εάν περίμενε την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας: «Τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν. Δεν μας απασχολεί, όμως, τι κάνουν οι άλλες ομάδες, αλλά τι κάνουμε εμείς. Αυτό που θέλουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ».

PANATHINAIKOS BC
Αναφορικά με την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα δύο πρώτα ματς της σειράς, τόνισε: «Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εάν κερδίσουμε χωρίς τον Τεόντοσιτς θα είναι καλό που δεν παίζει. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ. Με τη Μακάμπι, ας πούμε, αντέδρασε πολύ καλά».
Τέλος, μίλησε και για το Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που έκανε μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε να παίζει καλά; Είναι ένα παιδί με εμπειρία και τεράστιο επιθετικό ταλέντο και κάνει το καλύτερο στο γήπεδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις