«Νίπτει τας χείρας του» το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Μεσανατολικό

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2001 07:58
UPD:08:23
A- A A+

Αποστάσεις από τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κράτησε για άλλη μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εξέτασε μεταξύ άλλων το αίτημα των Παλαιστινίων για την αποστολή διεθνών παρατηρητών στην περιοχή.

Κατά τη συνεδρίαση, οι ΗΠΑ που έχουν το δικαίωμα βέτο, υποστήριξαν το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας μονομερές και ανέφικτο το προτεινόμενο παλαιστινιακό σχέδιο. Η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Ουάσιγκτον για την απροθυμία τους να αναλάβουν πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η διεθνής απουσία στην περιοχή έχει εντείνει τη βία.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, εξέφρασε την ανησυχία του για επέκταση της βίας στην ευρύτερη περιοχής. Τον ίδιο διαμεσολαβητικό ρόλο αναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος άρχισε περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Φίσερ, θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν στην Ιερουσαλήμ.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς προειδοποίησε για νέες επιθέσεις αυτοκτονίας, ως αντίποινα για τον θάνατο ενός Παλαιστινίου και των δύο παιδιών του στην πόλη Ραφάχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή