Σλ. Μιλόσεβιτς: Παράνομος ο διορισμός δικηγόρου από το ΔΠΔ

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 11:20
A- A A+

Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς καταδίκασε σήμερα χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη» την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να διορίσει δικηγόρο, ο οποίος θα αναλάβει την υπεράσπισή του και τόνισε ότι θα ασκήσει έφεση.

«Θέλω το Εφετείο να εξετάσει την απόφαση αυτή, η οποία είναι παράνομη», υποστήριξε ο Μιλόσεβιτς. «Η απόφαση αυτή παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμά μου να υπερασπιστώ ο ίδιος τον εαυτό μου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Πάτρικ Ρόμπινσον τον διέκοψε τονίζοντας ότι το δικαστήριο δεν πρόκειται να ακούσει τους ισχυρισμούς του στο θέμα αυτό.

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν σήμερα να διορίσουν συνήγορο υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς ύστερα από ιατρική έκθεση που βεβαιώνει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Βελιγραδίου δεν είναι σε θέση να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η δίκη να παρατείνεται αδικαιολόγητα, και το χειρότερο να μην ολοκληρωθεί, εάν δε διοριστεί δικηγόρος», υποστήριξε το δικαστήριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή