Δ. Δρούτσας: Η Ελλάδα χρειάζεται γενναιόδωρο «κούρεμα»

«Παράσταση» ενόψει εκλογών η επίσκεψη Μέρκελ
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 17:26
UPD:17:28
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Γενναιόδωρο «κούρεμα» χρειάζεται η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της υποστηρίζει ο Δημήτρης Δρούτσας, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ενώ χαρακτηρίζει «παράσταση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας» την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο SWR ο Δημήτρης Δρούτσας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) αναφέρει ότι «αυτή η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα είναι μια επίσκεψη με καθαρά πολιτικά κίνητρα και δυστυχώς απέχει πολύ από αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες πολίτες».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός «ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται αυτή την επίσκεψη για να δείξει ότι γίνεται αποδεκτός από τους ισχυρούς της Ευρώπης».

Η κ. Μέρκελ «θέλει να αποδείξει στην γερμανική κοινή γνώμη ότι η πολιτική της για την διαχείριση της κρίσης υπήρξε σωστή. Με αυτό συνδέεται και το μήνυμα ότι η Ελλάδα βγήκε και πάλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές», εκτίμησε ο ίδιος.

«Πρέπει όμως να προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο από την υπερβολική ευφορία για την απόφαση αυτή», είπε ο κ. Δρούτσας. «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα, χωρίς περαιτέρω γενναιόδωρο κούρεμα στο μέλλον θα μπορέσει πάλι να σταθεί στα πόδια της. Η ΕΕ πρέπει να το αντιληφθεί άμεσα αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά η κρίση στην Ελλάδα και η κρίση του ευρώ» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή