Β. Κεγκέρογλου: Προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου ο Ηλ. Παναγιώταρος

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 13:07
UPD:13:28
ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
A- A A+

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είναι και επιχειρηματίας, είναι προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου, όπως είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή την χθεσινή επίθεση χρυσαυγιτών στο ιατρείο της Οργάνωσης στο Πέραμα. Πρόκειται για τον Ηλία Παναγιώταρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο υφυπουργός κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για «υποκρισία». «Είναι εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα και μπίζνα», τόνισε και έδωσε στη δημοσιότητα τιμολόγια του βουλευτή - επιχειρηματία λέγοντας: «Αυτό είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του συγκεκριμένου μορφώματος».

Τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ, ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι «η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμη και αυτούς που την πιστεύουν».

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να υπάρξει ιατροασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε ότι «το έχω θέσει στις υπηρεσίες. Όμως είναι επιφυλακτικές στην προώθηση ρύθμισης ανάλογης με αυτή του Σκαραμαγκά, γιατί δεν αφορά μία εταιρεία, και η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης χωρίς ένσημα εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την μαύρη, αδήλωτη εργασία». Δεσμεύθηκε πάντως ότι θα ζητήσει από την υπηρεσία να επανεξετάσει την θέση της.

«Είναι τραγικό θέμα, δεν επιδέχεται περεταίρω αναβολής. Μιλάμε για εξαθλιωμένους ανθρώπους», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το μέτρο που σας προτείνουμε είναι αναγκαίο και απόλυτα δίκαιο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή