Παπαρήγα: Ο θεσμός των Ολυμπιακών έχει κυριολεκτικά σαπίσει

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 18:58
A- A A+

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, προέβλεψε «ότι έρχεται νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων» λόγω του υψηλού ολυμπιακού κόστους.

«Δεν αξίζει να δώσει δεκάρα ο ελληνικός λαός από την τσέπη του, ιδιαίτερα για το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα θεσμό που πιστεύουμε ότι έχει κυριολεκτικά σαπίσει.

Το οργανωτικό μέρος των Αγώνων φαίνεται ότι λειτούργησε καλά. Οταν θα πληρώνουν και τα δισέγγονα μας, τι να κάνουμε την καλή οργάνωση;

Δεν αξίζει να δώσει δεκάρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των διεθνών και εθνικών χορηγών, της βιομηχανίας του θεάματος και ακροάματος, της βιομηχανίας των αναβολικών και των κατασκευών αθλητικών ειδών.

Δεν αξίζει να δώσει δεκάρα κανείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τραυμάτισαν το περιβάλλον, και έδωσαν ένα καινούριο έναυσμα για μια ακόμα χειρότερη δημοκρατία από αυτή που ζούμε.

Ούτε τα έργα που έγιναν, χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορούν να χρυσώσουν το χάπι.

Η απάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε αυτή τη φάση, είναι η απόφαση να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα», τόνισε η κα Παπαρήγα.

Αναφορικά με το ντόπινγκ και όλα τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που εμφανίζονται στον τομέα του αθλητισμού, η κα Παπαρήγα θεωρεί ότι θα αντιμετωπιστούν «με την κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικού αθλητισμού, αθλητισμού των επιχειρηματιών, των χορηγών».

Η κα Παπαρήγα δεν διαφώνησε με τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα του ντόπινγκ, αν και εμφανίστηκε δύσπιστη για τα αποτελέσματά της, λέγοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μόλις βρίσκονται στα δύσκολα συστήνουν μια διακομματική επιτροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή