Ευρωλίγκα: Η συνέντευξη Τύπου Μπαρτζώκα-Αλβέρτη

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 01:03
UPD:09:22
EUROLEAGUE

Oι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ικανοποιημένος από την κατάληξη του ντέρμπι των «αιώνιων» ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είδε την ομάδα του να φτάνει στη δεύτερη φετινή νίκη της επί του Παναθηναϊκού, έστω κι αν ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος.

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, που μας δίνει την τρίτη θέση. Θέλαμε κάτι καλύτερο, δεν τα καταφέραμε, αλλά είχαμε τραυματισμούς και μείωση του ροτέισον. Σήμερα το ροτέισον μειώθηκε ξανά με τα γρήγορα φάουλ του Ντάνστον και δεν μπορέσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε πολύ στο ''4'’, όπου πήγαμε μόνο με τον Πέτγουεϊ, ενώ ο Στράτος πήρε αρκετά λεπτά και ήταν φυσικό να ήταν ανέτοιμος» δήλωσε ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας.

Ερωτηθείς για την προσφορά των Ελλήνων του Ολυμπιακού, είπε: «Θέλω να κάνω ειδική μνεία στον Μάντζαρη, γιατί έκανε τα πάντα στο παρκέ. Ο Σπανούλης κέρδισε το ματς στο τέλος με την προσωπικότητά του, ο Σλούκας έβαλε μεγάλα σουτ, ο Παπαπέτρου έπαιξε πολλή ώρα... Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες παίκτες μας να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Όσο για το τρίποντο του Σπανούλη και αν θα αλλάξει την ψυχολογία του παίκτη απέναντι στον Παναθηναϊκό; «Δεν μπορούν οι πάντες να κρίνονται με ένα κακό παιχνίδι. Η διαδρομή του καθενός είναι μακρά. Ο Σπανούλης είναι τρεις φορές MVP σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας. Εγώ δεν του έχω κάνει ούτε μια κουβέντα ιδιαίτερη πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές έχει μεγαλύτερη πίεση, αλλά η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν είναι ποτέ φιλόξενη γι’ αυτόν. Αν κάποιος έχει καταφέρει πολλά πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ο Σπανούλης» απάντησε.

Από την πλευρά του, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υπογράμμισε ότι «έγινε ένα καλό παιχνίδι. Εμείς πληρώσαμε το κακό μας τρίτο δεκάλεπτο και τα λάθη στο τέταρτο, που έκριναν το παιχνίδι. Έκλεισε αυτός ο κύκλος για μας, κοιτάμε τα επόμενα ματς και πρέπει να δούμε ειδικά από το τρίτο δεκάλεπτο τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν κάναμε αυτό που θέλαμε αλλά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου γιατί έδωσαν μεγάλη μάχη και πέρα από τα κακά διαστήματα είχαμε και κάποια καλά».

Για την απόδοση του Μαυροκεφαλίδη σχολίασε πως «δεδομένου του προβλήματος του Λάσμε, χρησιμοποιήθηκε πολλή ώρα. Ξέρει να κάνει πολύ καλά κάποια πράγματα κι αυτά έκανε» ενώ για την (κόσμια) ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ είπε: «Πρέπει κάποια στιγμή αυτά τα ματς πρέπει να αποτελέσουν οδηγό. Δεν ξέρω αν η καλύτερη συμπεριφορά στην Ευρώπη οφείλεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο τιμωρίας ή σε κάτι άλλο. Ελπίζω και στα πλέι οφ να υπάρχει ανάλογη συμπεριφορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις