Europa League: Η Βαλένθια την πρόκριση της χρονιάς, 5-0 τη Βασιλεία

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 00:39
UPD:00:41
REUTERS/HEINO KALIS

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Η Βαλένθια είχε δύσκολη αποστολή αλλά δεν λύγισε από το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία και στο τέλος δικαιώθηκε, καθώς στο... «θρίλερ» της βραδιάς απέκλεισε στην παράταση τη Βασιλεία με 5-0 και θα είναι παρούσα στην αυριανή κλήρωση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ «διέσωσε» τον πρωταθλητή Ελλάδας που θα συνεχίσει να μετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2015-2016.

Με επίθεση από το πρώτο λεπτό στο «Μεστάγια», η ομάδα του Πίτσι ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στη διάρκεια του κανονικού αγώνα σκοράροντας με τους Αλκαθέρ (38΄, 70΄) και Βάργκας (42΄), με τον Ζόμερ να αναδεικνύεται σε... ήρωα για την ομάδα του, κρατώντας το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο μετά τις αποβολές των Ντίαζ και Σάουρο, για να κρίνει ουσιαστικά την πρόκριση το τρίτο γκολ του Αλκαθέρ στο 114΄ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «νυχτερίδων» ο Μπερνάτ στο 118΄.

Η Γιουβέντους προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με δύο νίκες επί της Λιόν, καθώς μετά το 1-0 στο «Ζερλάν» επικράτησε απόψε τους «λιονέ» και στο Τορίνο, με 2-1. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγήθηκε με τον Πίρλο στο 4ο λεπτό, ο Μπριάν ισοφάρισε στο 18΄ αλλά το αυτογκόλ του Ουμτιτί στο 68΄ έκρινε την αναμέτρηση.

Η Σεβίλη, με τη σειρά της, πέρασε εμφατικά στους «4» επικρατώντας 4-1 της Πόρτο στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στην ανατροπή του 0-1 του πρώτου αγώνα, χάρη στο εκρηκτικό της πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη σημαντικές απουσίες των Πορτογάλων (Μαρτίνες, Γκαράι, Φερνάντο).

Στο 5΄ ο Ράκιτιτς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπάκα από τον Ντανίλο και άνοιξε το σκορ, ενώ το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Βιτόλο στο 26΄ και το τρίτο ο Μπάκα στο 29΄. Η αποβολή του Κόκε στοο 54΄ θεωρητικά έδινε κάποιες ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Ομως, η Πόρτο όχι μόνο δεν κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Κέβιν Γκαμέιρο στο 79΄ έκανε το 4-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κουαρέσμα στις καθυστερήσεις.

Η Μπενφίκα νίκησε και στη Λισαβόνα την Άλκμααρ με 2-0. Οι Πορτογάλοι με «κληρονομιά» το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα, δεν δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα, με τον Ροντρίγκο στο 31ο και το 71ο λεπτό να είναι ο σκόρερ των Λουζιτανών, που έχουν στόχο την κατάκτηση του τίτλου στον οποίο βρέθηκαν πέρυσι πολύ κοντά. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις