Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 20:27
UPD:20:32
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, τα ζητήματα φοίτησης, όπως ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων, οι λιμνάζοντες φοιτητές και η έλλειψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή πραγματοποιείται στην Αθήνα, η 75η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που οργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, τα ζητήματα φοίτησης, όπως ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων, οι λιμνάζοντες φοιτητές και η έλλειψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού καθώς και τα οξυμένα, όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Συνόδου, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια, όπως η ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Χαροκόπειου, Καθ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, που προεδρεύει της Συνόδου, για πρώτη φορά αναδεικνύεται το ζήτημα της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα Πανεπιστήμια με στόχο την προοπτική δημιουργίας νέων θεσεων εργασίας για τους πανεπιστημιακούς αποφοίτους και την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή