Ερχεται η πρώτη plug-in υβριδική Bentley

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 12:28
Bentley

Το πρώτο μοντέλο με υβριδικό σύστημα θα είναι το νέο SUV της Bentley, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017.

A- A A+

Φημίζεται για τα μεγάλα και υπερπολυτελή αυτοκίνητά της, τα οποία όμως δεν είναι ακριβώς φιλικά προς το περιβάλλον. Σύντομα αυτό θα αλλάξει, καθώς η Bentley ετοιμάζεται να κάνει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου plug-in υβριδικού concept μοντέλου της, στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

BENTLEY

Το πρώτο μοντέλο με υβριδικό σύστημα θα είναι το νέο SUV της Bentley, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017. Προς το παρόν, το concept που θα δείξει ο όμιλος στην Κίνα βασίζεται στο μοντέλο Mulsanne, με το διπλό turbo V8 των 6,75 λίτρων που, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν έχει αλλάξει, απλώς έχει προστεθεί και το ηλεκτρικό σύστημα.

Παρότι η Bentley δεν αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες, υπόσχεται αυξημένη ισχύ κατά 25% - ποσοστό που μεταφράζεται σε 126 ίππους - καθώς και μείωση των εκπομπών κατά 70%. Υποστηρίζει επίσης ότι το concept υβριδικό έχει αυτονομία τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Λίγες ημέρες προτού ο όμιλος ανοίξει και επίσημα τα χαρτιά του, ο επικεφαλής του ομίλου Βόλφγκανγκ Σράιμπερ κατέστησε σαφές ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς «μέχρι το τέλος της δεκαετίας, τουλάχιστον το 90% της παραγωγής μας θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in υβριδικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή