Επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 09:31
UPD:10:31
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής νέας παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα από μέλη της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως «”αγανακτισμένοι πολίτες”» συνεπικουρούμενοι από “διακεκριμένους” εκπροσώπους της νεοναζιστική οργάνωσης, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

Ο κ. Καμίνης διεμήνυσε πως δεν υποκύπτει στη λογική της βίας και προανήγγειλε πως και αυτήν τη φορά θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης του κατοίκους σε όλες τις γειτονιές «να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία».

Ο κ. Σακελλαρίδης έστειλε και μήνυμα σε όσους «επένδυσαν κατά το παρελθόν στην θεωρία των “δύο άκρων”, συμψηφίζοντας τις ναζιστικές ομάδες με κινήματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης».

Όπως είπε, «τους προτείνουμε να αναλογιστούν πόση βοήθεια προσέφεραν στις ακροδεξιές ομάδες, με την υποκριτική αυτή τακτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή