ΗΠΑ: Έφηβος μαχαίρωσε πάνω από 20 συμμαθητές του σε σχολείο

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 06:47
UPD:10:59
REUTERS/Darrell Sapp/Pittsburgh Post-Gaz
A- A A+

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας άλλος μαθητής, 16 ετών, τους μαχαίρωσε σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Πριν τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι μαθητές του σχολείου περιέγραψαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκηνές απόλυτου πανικού καθώς οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας. Ο μαθητής συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, δήλωσε ο Τομ Σίφελντ, διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

«Το έκανε τόσο ύπουλα που στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε», δήλωσε ένας από τους μαθητές. «Ακούσαμε ένα κορίτσι να φωνάζει δολοφονία και μετά είδαμε δύο άλλους μαθητές να τρέχουν έξω από το σχολείο και τους ακολουθήσαμε», πρόσθεσε.

Τα αίτια της ενέργειας του 16χρονου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου, Σαμ Κινγκ κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια μήκους 20-25 εκατοστών.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Γουέστμορλαντ, Τζον Πεκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο έφηβος πιθανόν θα δικαστεί ως ενήλικος, ενδεχομένως για απόπειρα δολοφονίας και στη συνέχεια το όνομά του θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή