«Η ΠΓΔΜ πρέπει να παψει να υπάρχει ως χώρα»

Εκκληση για το σχηματισμό Μεγάλης Αλβανίας απευθύνει αλβανός πολτικός
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 18:31
A- A A+

«Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να παψει να υπάρχει ως χώρα για το καλό της σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη». Αυτό υποστηρίζει ο αλβανός πολιτικός Ινταγετ Μπεκίρι, σε άρθρο του στην αλβανόφωνη εφημερίδα Lobi, η οποία εκδίδεται στα Σκόπια.

Ο Μπεκίρι, ο οποίος πέρυσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για υποκίνηση εθνοτικού μίσους και υποστήριξη παράνομων οργανώσεων, απευθύνει επίσης έκκληση προς όλες τις περιοχές των Βαλκανίων όπου επικρατεί το αλβανικό στοιχείο, να ενωθούν για τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους (Μεγάλη Αλβανία).

Ο αλβανός πολιτικός καλεί τους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, τη νότια Σερβία και την ΠΓΔΜ να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου αλβανικού κράτους στα Βαλκάνια.

Εντωμεταξύ, την 7η Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ δημοψήφισμα με κύριο σκοπό την παρεμπόδιση της εφαρμογής νόμου με τον οποίο παρέχονται περισσότερες εξουσίες στην αλβανική μειονότητα της χώρας. Η κυβέρνηση των Σκοπίων υποχώρησε χθες στο αίτημα για το δημοψήφισμα ύστερα από κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα με πρωτοβουλία του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή