Η ηθική των επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 23:34

Το ηθικό ζήτημα της καταπόνησης της υγείας των αστροναυτών σε μελλοντικές επανδρωμένες διαπλανητικές αποστολές εξετάζει η NASA, η οποία παρήγγειλε τη συνεισφορά ειδικών ερευνητών.

Γιαμαρέλλος Παντελής[85.73.2xx.xxx]
10/04/2014 07:04

Σχεδόν καμμία ουσιαστική ανακάλυψη νέων περιοχών όπου το ανθρώπινο γένος ή ο πολιτισμός επεκτάθηκαν δεν έγινε χωρίς την ανάληψη κινδύνου ασθενειών, τραυματισμών, ακροτηριασμών ή και απώλειας ζωής από τους συμμετέχοντες. Εφόσον αυτή η ανάληψη γίνεται οικειοθελώς από τους συμμετέχοντες, ακόμη και λόγω της προσδοκίας αποκομιδής κέρδους (ηθικού ή υλικού) τότε είναι καθαρά και μόνον θέμα δικής τους επιλογής. Η ριψοκίνδυνη φύση του ανθρώπου άλλωστε είναι αυτή που από τα βάθη της προϊστορίας και την ιστορίας του επάνω, και πλέον και πέρα από την Γη, τον ώθησε στην ανάπτυξη τόσο του πνεύματος όσο και του υλικού του Πολιτισμού. Και πιθανόν και στην συνέχιση και επέκταση του ανθρωπίνου γένους και πέραν των ορίων του Πλανήτη μας. Θέμα ηθικής ουσιαστικά πρέπει να τεθεί μόνον αν οι συμμετέχοντες εξαναγκάζονται στο να λάβουν μέρος σε αποστολές που τους θέτουν σε οποιονδήποτε έστω και ελάχιστο κίνδυνο.

Με τιμή
Παντελής Γιαμαρέλλος

Υπερψηφίστηκε από 8 χρήστεςΚαταψηφίστηκε από 0 χρήστες Υπερψηφίστε αυτό το σχόλιο (+) Καταψηφίστε αυτό το σχόλιο (-)

Γράψτε το δικό σας σχόλιο

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Απομένουν 3000 χαρακτήρες.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης.

Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.

Στατιστικά

  • Συνολικός αριθμός σχολίων: 3
  • Δημοσιευμένα σχόλια: 1
  • Απορριφθέντα σχόλια: 2
    • Κεφαλαία γράμματα2