ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ: Η ομηρία πιθανόν να χρηματοδοτήθηκε από την Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 19:11
UPD:19:34
A- A A+

Η κατάληψη σχολείου της Βόρειας Οσετίας καθοδηγήθηκε από έναν τσετσένο αντάρτη διοικητή και πιθανόν να χρηματοδοτήθηκε από το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, και συγκεκριμένα από έναν ιδεολόγο του Ουαχαμπισμού, τον Αμπού Ομάρ Ας-Σεϊφ, που θεωρείται ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στην Τσετσενία, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ, επικαλούμενο πηγές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σύμφωνα με πληροφορίες τους ο τσετσένος διοικητής Μάγκομετ Γεβλόγιεφ καθοδήγησε την ομηρία εκατοντάδων παιδιών και ενηλίκων, ενώ η επιχείρηση σχεδιάστηκε από τον Σαμίλ Μπασάγιεφ, τον πλέον καταζητούμενο στη Ρωσία τσετσένο αντάρτη.

Μεταξύ των τρομοκρατών είναι και άραβες μισθοφόροι, μεταδίδει το Skynews.

Εν τω μεταξύ, είκοσι έξι πτώματα, μεταξύ των οποίων 17 παιδιών, κείτονταν έξω από το νεκροτομείο ρωσικού νοσοκομείου του Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, μεταδίδει το Reuters.

Επιβεβαιώνεται από τις ρωσικές αρχές η πληροφορία για τουλάχιστον εκατό πτώματα στο γυμναστήριο του σχολείου. Σύμφωνα με μία εκδοχή ο θάνατος ομήρων οφείλεται στην κατάρρευση της στέγης από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού από τους τρομοκράτες.

Συνεργάτης του Πούτιν εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να υπερβεί τους 150.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 409.

Ομάδα ενόπλων που έχει οχυρωθεί σε ένα από τα κτίρια του σχολικού συγκροτήματος στη Βόρεια Οσετία, συνεχίζει να πυροβολεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Τρία μέλη της ομάδας των τρομοκρατών έχουν παγιδευτεί σε υπόγεια αποθήκη. Συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται για τον επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας και δύο βοηθών του. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποιοι τρομοκράτες κρατούν ομήρους παιδιά.

Το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 ενόπλους, περιλαμβανομένων και 10 Αράβων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή