Κατατέθηκε τροπολογία για τα τέσσερα υποβρύχια

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 14:43
UPD:14:47
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Τροπολογία με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αναθέτει στο Πολεμικό Ναυτικό την ολοκλήρωση των εργασιών για τα τέσσερα υποβρύχια που βρίσκονται στα Ελληνικά Ναυπηγεία («Πιπίνος», «Ματρώζος», «Κατσώνης», «Ωκεανός»), κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα υδατορέματα.

Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει ότι «ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τυχόν υπέρβαση του προϋπολογισθέντος ποσού των 75,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους εργαζόμενους των ΕΝΑΕ και τους αναγκαίους υπερεργολάβους, ενώ θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι των ΕΝΑΕ χωρίς αντάλλαγμα.

Επίσης προβλέπεται η απασχόληση των εργαζομένων των ΕΝΑΕ από το Πολεμικό Ναυτικό και η καταβολή των μηνιαίων αποδοχών τους και των ασφαλιστικών εισφορών τους. Οι εργαζόμενοι διατηρούν την εργασιακή σχέση τους με τα ΕΝΑΕ, ενώ αποκλείεται η δημιουργία καθεστώτος εξαρτημένης εργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό ή οποιαδήποτε διαδοχή αυτού στις απαιτήσεις των εργαζομένων έναντι των ΕΝΑΕ.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπογράψει τις αναγκαίες συμβάσεις με προμηθευτές και υπεργολάβους που ήταν συμβεβλημένοι με τα ΕΝΑΕ και είχαν εκτελέσει ήδη εργασίες στα υποβρύχια. Όλες οι πληρωμές θα γίνουν από το Πολεμικό Ναυτικό και μέχρι του ποσού των 75,5 εκατ. ευρώ.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή