Νορβηγία: Νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη νεαρό με αμνησία

Είχε βρεθεί αναίσθητος στο Όσλο στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν θυμάται ποιος και από πού είναι
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 13:41
UPD:13:53
Norwegian Police

Η αστυνομία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του μυστηριώδους νεαρού που πάσχει από αμνησία, απευθύνοντας έκκληση προς το κοινό για πληροφορίες που θα επιτρέψουν να εξιχνιασθεί η ταυτότητα του νεαρού που βρέθηκε εξασθενημένος μέσα στο χιόνι στα μέσα του Δεκεμβρίου.

A- A A+

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει συγκεντρώσει ενδιαφέροντα στοιχεία μετά τη δημοσιοποίηση - την Τρίτη -  φωτογραφίας του μυστηριώδους νεαρού που πάσχει από αμνησία, εντοπίσθηκε στα περίχωρα του Όσλο πριν από τέσσερις μήνες και βεβαιώνει ότι έχει πέσει θύμα βίαιης επίθεσης.

«Λάβαμε πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τη Νορβηγία, αλλά επίσης και από άλλες χώρες και θεωρούμε ορισμένες από αυτές πολύ ενδιαφέρουσες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Η αστυνομία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, απευθύνοντας έκκληση προς το κοινό για πληροφορίες που θα επιτρέψουν να εξιχνιασθεί η ταυτότητα του νεαρού που βρέθηκε εξασθενημένος μέσα στο χιόνι στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Οι έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έκτοτε μέσω της Ιντερπόλ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Ψηλός (1,87μ.), με γαλάζια μάτια και ξανθά μαλλιά, ο άγνωστος λέει ότι δεν θυμάται ούτε το όνομά του, ούτε με ποιον τρόπο βρέθηκε στη Νορβηγία. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά, αλλά με προφορά της ανατολικής ή της κεντρικής Ευρώπης, καταλαβαίνει επίσης την τσεχική, την σλοβακική, τη ρωσική και την πολωνική γλώσσα.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες κυρίως από την Τσεχική Δημοκρατία», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άνδρας, ο οποίος αποκαλείται προς το παρόν «Τζον Σμιθ», θεωρεί ότι ναρκώθηκε και έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης. Σε συνέντευξή του στο νορβηγικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο NRK δήλωσε ότι είχε στο σώμα του πληγές που δείχνουν ότι μπορεί να ήταν δεμένος.

Από την πλευρά της η αρμόδια για τη βία και τα σεξουαλικά εγκλήματα υπηρεσία της αστυνομίας της Νορβηγίας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας έφερε σημάδια και τραύματα στο σώμα του.

Ένας περαστικός βρήκε τον νεαρό να κείτεται μέσα στο χιόνι κοντά σε πλυντήριο αυτοκινήτων του Όσλο, τη νύκτα της 14ης Δεκεμβρίου και εξαιτίας της κατάστασής του κάλεσε την υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή