Κολύμβηση: Κινδυνεύει να χάσει το αριστερό χέρι ο Θορπ

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 13:07
UPD:13:20
REUTERS/REGI VARGHESE

Ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Ίαν Θορπ (Φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Ίαν Θορπ πάσχει από σοβαρή λοίμωξη, που θα μπορούσε να τον κάνει να χάσει τη χρήση του αριστερού χεριού του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην online έκδοση της εφημερίδας Herald Sydney Morning, που αναμεταδίδει την είδηση από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Network Seven.

Σύμφωνα με αυτή ο διάσημος 32χρονος κολυμβητής, νικητής πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στην καριέρα του, ακολουθεί ειδική θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ. Την είδηση, ωστόσο, αμφισβήτησε ο μάνατζερ του Θορπ, ο Τζέιμς Έρσκιν, ο οποίος μίλησε για θεραπεία με μεγάλες δόσεις αντιβιοτικών.

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης φέρεται να προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη (Staphylococcus aureus), μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στην Ελβετία, σε ένα νοσοκομείο κοντά στην κατοικία του στο Ρόνκο.

«Είναι μια σοβαρή κατάσταση αλλά όχι απειλητική για τη ζωή του Ίαν» δήλωσε ο Έρσκιν, διαψεύδοντας την υπόθεση της απώλειας του αριστερού χεριού. «Δεν νομίζω όμως ότι θα είναι σε θέση να κολυμπήσει πια σε ανταγωνιστικό επίπεδο» πρόσθεσε.

«Έχει ήδη υποβληθεί σε δύο ή τρεις πράξεις τους τελευταίους δύο μήνες. Ήταν άτυχος, είναι αρκετά άσχημα. Η χειρουργική επέμβαση στον ώμο ήταν βαριά…» συμπλήρωσε ο Έρσκιν.

Ο Θορπ είχε εισαχθεί πρόσφατα σε ένα κέντρο εξειδικευμένο για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο πρώην κολυμβητής είχε βρεθεί σε κατάσταση σύγχυσης κοντά στο σπίτι των γονέων του, στο Σίδνεϊ, πιθανώς εξαιτίας ενός μείγματος από παυσίπονα για ένα πρόβλημα στον ώμο και αντικαταθλιπτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις