Συνάντηση Κ. Παπούλια με Γ. Ομήρου για το Κυπριακό

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 06:34
UPD:09:28
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, με βάση το οποίο γίνεται επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθούν οι αρχές της λύσης του κυπριακού προβλήματος, ώστε να υπάρχει μία διεθνής νομική προσωπικότητα, μία κυριαρχία ενιαία και αδιαίρετη, μία υπηκοότητα στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού και όχι συνομοσπονδιακού κράτους, όπως επιδιώκει η Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι ευελπιστεί να υπάρξει αλλαγή στάσης από την Τουρκία, χωρίς όμως να φαίνεται αισιόδοξος, ενώ παρατήρησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να πιέσουν τη γείτονα χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν ουσιαστικά βήματα για επίλυση του Κυπριακού από την τουρκική πλευρά, ενώ επισήμανε με τη σειρά του τη σημασία του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή