Ρούχα που γίνονται διάφανα

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 08:27
UPD:18:23
Studio Roosegaarde
A- A A+

Τις έννοιες του «τεχνολογικά εξελιγμένου» και του «σέξι», όσον αφορά στα ρούχα, συνδυάζει το πρόγραμμα Intimacy του Studio Roosegaarde, στο πλαίσιο του οποίο αναπτύσσονται ρούχα που γίνονται διάφανα, ανάλογα με την φύση των «κοντινών προσωπικών επαφών με άλλους ανθρώπους»

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Studio Roosegaarde, το Intimacy είναι ένα πρόγραμμα που «εξερευνά τη σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και της οικειότητας». Τα ρούχα υψηλής τεχνολογίας Intimacy White και Intimacy Black είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία γίνονται όλο και πιο διάφανα, ανάλογα με την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα: «οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις καθορίζουν το επίπεδο διαφάνειας των ρούχων, δημιουργώντας ένα αισθησιακό παιχνίδι αποκάλυψης» αναφέρεται σχετικά.

STUDIO ROOSEGAARDE

Το Intimacy 2.0 περιλαμβάνει νέα φορέματα, φτιαγμένα τόσο από δέρμα όσο και από έξυπνα υλικά, τα οποία προσφέρονται και για το «κόκκινο χαλί». Ανταποκρινόμενα στον χτύπο της καρδιάς του ατόμου, τα ρούχα αποκτούν διαφορετικούς βαθμούς διαφάνειας.

Το Studio Roosegaarde επιλέγει  σχεδιαστές για την ανάπτυξη της επόμενης σειράς, Intimacy 3.0, για άνδρες και γυναίκες.

Σε διαφορετικό πλαίσιο, αν και πάλι στον τομέα των «έξυπνων ρούχων», εντάσσεται και η δουλειά της νεοζηλανδικής εταιρείας Footfalls and Heartbeats, η οποία αναπτύσσει «έξυπνες» ίνες με αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στα υφάσματα και παρακολουθούν την υγεία του χρήστη. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, τέτοιου είδους αισθητήρες, ενσωματωμένοι σε T-shirts, σορτσάκια και εσώρουχα, θα είναι σε θέση να εντοπίζουν μία μεγάλη γκάμα ζωτικών ενδείξεων, σε υψηλότερα επίπεδα ευαισθησίας.

STUDIO ROOSEGAARDE

«Μπορείτε να βάλετε τον αισθητήρα όπου θέλετε» λέει ο Σάιμον ΜακΜάστερ, στέλεχος της εταιρείας. «Μέσω αγώγιμων νημάτων μπορείτε να ελέγξετε τη δομή και την αγωγιμότητα σε μία περιοχή και να την κάνετε περισσότερο ή λιγότερο αγώγιμη, να μετράτε την πίεση, την ένταση, τη θερμοκρασία κ.α» αναφέρει. Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινείται και η βρετανική SmartLife, η οποία επίσης ενσωματώνει αισθητήρες στο ύφασμα. «Μπορούμε να τους περάσουμε στο ύφασμα έτσι ώστε να παρέχεται μέγιστη άνεση, να είναι δυνατό το πλύσιμο και είναι φθηνή η μαζική παραγωγή» υποστηρίζει ο Μαρκ Πέντλεϊ, στέλεχος της εταιρείας. Επίσης, εντός των επομένων μηνών αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα, εξοπλισμένα με αισθητήρες, T-shirts της καναδικής OMsignal.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή