Φερχόιγκεν: «Δίκαιη και έντιμη» η έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 13:55
A- A A+

«Δίκαιη και έντιμη» θα είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Οκτώβριο για το αν θα πρέπει να δοθεί στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών συνομιλιών, όπως δήλωσε σήμερα στην Αγκυρα ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν.

Ο κ. Φερχόιγκεν πραγματοποιεί στην Τουρκία τετραήμερη επίσκεψη η οποία είναι και η τελευταία υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ε.Ε. στη χώρα, πριν από τη λεπτομερή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη γνωμοδότησή της για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών.

Οριστική απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο.

«Η γνώμη της Επιτροπής πρέπει να είναι δίκαιη και έντιμη. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είναι... Θα λαμβάνει υπόψη τις εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Τουρκία, αλλά δεν θα κρύψουμε το γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες σε ορισμένους τομείς και ότι η εφαρμογή δεν έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο κ. Φερχόιγκεν.

Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ατέλειες στο τουρκικό πολιτικό σύστημα, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή