Νέα σφοδρή επίθεση κατά Αντ. Σαμαρά από τον Αλ. Τσίπρα

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 23:11
UPD:23:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή την υπόθεση του Π. Μπαλτάκου είπε ότι «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία.

A- A A+

Οξεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αλλά και του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή την υπόθεση του Π. Μπαλτάκου είπε ότι «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία.

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής» είπε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις» χαρακτηρίζοντας τον «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας».

«Υπόλογος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

«Υπόλογος» είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπόλογος όμως μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της. Η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία» είπε.

«Όσοι ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιοκτήτη: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ο ιδιοκτήτης τους καλεί να κατέβουν από το όχημα της αριστεράς και να πάρουν τη θέση τους στο όχημα με τα μνημόνια, με μηχανοδηγό τη Μέρκελ, με τον 'Αδωνι, με τον Μπαλτάκο, με τον Σαμαρά, με τον Βορίδη» σημείωσε.

Για την έξοδο στις αγορές

Σχετικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».

«Είναι ευπρόσδεκτη η Μέρκελ»

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν θα συναντηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό το έκανε θεσμικά ο πρόεδρος της Γερμανίας, γιατί θέλει να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα.

Σημείωσε ότι είναι «ευπρόσδεκτη» η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έχει νοικοκύρη και είναι ο ελληνικός λαός.

Τόνιζε δε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει τη στοιχειώδη απαίτηση από την κ. Μέρκελ να αναγνωρίσει και στους Έλληνες το δικαίωμα να κάνουν κουμάντο στη δική τους τη χώρα.

Παραμένει το ζήτημα του κατοχικού δανείου

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ξαναθέσει το ζήτημα του Κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων και αναρωτήθηκε: «Αλήθεια ο κύριος Σαμαράς θα ψελλίσει κάτι γι' αυτό; Ή θα επιλέξει τη σιωπή, επειδή το Βερολίνο του έχει απαγορεύσει να θίγει το θέμα; Εμείς πάντως επιμένουμε: Κυρία Μέρκελ, η χώρα σας μας χρωστάει ακόμα πολλά.

Για Σκουριές, ΕΥΑΘ και εκλογές

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τις αντιδράσεις των κατοίκων και στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαίου και στις εθνικές εκλογές και είπε ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορείνα κερδηθεί από τον καναπέ, και θα χρειαστούν συγκρούσεις με την ενεργό συμμετοχή του λαού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή