Φερχόιγκεν: Οι δυσκολίες στην Κύπρο δεν πρέπει να επηρεάσουν την Τουρκία

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 14:50
A- A A+

Η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την Τουρκία ώστε να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ο Γκίντερ Φερχόιγκεν από την Αγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα διατυπώσει περαιτέρω αιτήματα στην Τουρκία. Το θέμα αυτό αφορά την Τουρκία και τους Ελληνοκύπριους. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί αφού η Τουρκία αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις», τόνισε ο γερμανός Επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να αλλάξει τις προτάσεις που έχει διατυπώσει για την Κύπρο παρά το γεγονός ότι έχουν εκφραστεί διαφορετικές νομικές απόψεις, σημείωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε (στην Κύπρο) δεν πρέπει να επηρεάσουν την Τουρκία».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποσχέθηκαν μετά τα δημοψηφίσματα του Απριλίου να βοηθήσουν τους Τουρκοκυπρίους να απαλλαγούν από την οικονομική απομόνωση. Η Επιτροπή τιμά την υπόσχεσή της απολύτως», υπογράμμισε ο κ. Φερχόιγκεν.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή