Διαδηλώσεις σε ρωσικές πόλεις ενάντια στην τρομοκρατία

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 15:24
A- A A+

Ο αρμένιος υπουργός Αμυνας Σερζ Σαρκισιάν δήλωσε πως η τραγωδία των ομήρων στο Μπεσλάν δεν είναι «ένας νέος σταθμός στην εξέλιξη της κατάστασης στον Καύκασο. Αυτή είναι και παραμένει ασταθής».

Εντούτοις, «αυτό που συνέβη εκεί δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Κρεμλίνο τα μέλη της κυβέρνησης. Η συνεδρίαση άρχισε με ενός λεπτού σιγή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία.

Οι σημαίες των 45 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης κυμάτιζαν σήμερα το πρωί μεσίστιες στο Στρασβούργο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων του Μπεσλάν.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αύριο στις 7 μ.μ. ώρα Μόσχας διοργανώνεται μεγάλη διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην τρομοκρατία». Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρτίας διοργανώνονται και σε άλλες ρωσικές πόλεις, και όπως μεταδίδουν δυτικοί ανταποκριτές οι πολίτες φαίνεται ότι «παίρνουν στα χέρια τους» το θέμα της ασφάλειάς τους.

Στο μεταξύ, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε και πάλι σήμερα εικόνες από τον μοναδικό από τους τρομοκράτες που συνελήφθη ζωντανός.

Η ταυτότητα και η καταγωγή του δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο συλληφθείς είναι συνεργάσιμος. Εδωσε τα ονόματα και τα ψευδώνυμα των συνεργών του και αφηγήθηκε λεπτομερώς την προετοιμασία της επιχείρησης σύλληψης ομήρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή