Προβληματισμός στο Βερολίνο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Γαλλογερμανική συμφωνία για επίσπευση της βοήθειας προς το Κίεβο μέσω ΔΝΤ
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:14
UPD:14:23
EPA/ROMAN PILIPEY

Φιλορώσοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν κτήριο της διοίκησης στο Ντονέτσκ.

A- A A+

Η γερμανική κυβέρνηση «ανησυχεί πολύ» για τα γεγονότα που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στην ανατολική Ουκρανία με την κατάληψη κρατικών κτηρίων από φιλορώσους διαδηλωτές, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος από το Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι θα συνεργασθεί με το νέο Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, για να εξασφαλίσουν ότι οι συμφωνίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ουκρανία θα εφαρμοσθούν το συντομότερο δυνατόν.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ντονέτσκ και το Χάρκοβο είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε πολύ όλοι στη γερμανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει επειγόντως να ανανεώσουμε την έκκλησή μας προς όλους αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, σε συνέντευξη Τύπου.

EURONEWS

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, δήλωσε από την πλευρά του, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον Γάλλο ομόλογό του ότι οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν πως «συμφωνούν πλήρως ότι αυτό που συμφωνεί το ΔΝΤ θα εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατόν».

RT

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία δήλωσε ότι ελπίζει να λάβει εντός του 2014 εξωτερική βοήθεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται 7 δισεκατομμύρια που θα διατεθούν από το ΔΝΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή