Γ. Σούρλας προς Διεθνή Διαφάνεια: Τα Σκόπια ονομάζονται FYROM και όχι Μακεδονία

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:28
UPD:14:28
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τα Σκόπια ονομάζονται FYROM και όχι Μακεδονία υπενθυμίζει στη Διεθνή Διαφάνεια ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, καθώς παρατηρήθηκε ότι έχει επιτραπεί στο παράρτημα του οργανισμού στη γειτονική χώρα να αποκαλείται «Διεθνής Διαφάνεια Μακεδονία».

Επιπλέον, ο κ. Σούρλας διατυπώνει τις ενστάσεις του, διότι σε χάρτη που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας,  υπάρχει αναφορά στην ονομασία «Μακεδονία».

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητεί από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακούρη να παρέμβει στα οικεία όργανα του οργανισμού, ο οποίος ασχολείται με την καταπολέμηση της διαφθοράς στον κόσμο, προκειμένου να αποκαλείται στους κόλπους του η γειτονική χώρα με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), συμπληρώνοντας πως έτσι θα αποκατασταθεί τόσο η ιστορική πραγματικότητα, όσο και η διεθνής νομιμότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή