Ρωσία: Ανησυχία Πούτιν για τρομοκρατία και εσωτερική αμφισβήτηση

Οδηγίες στην FSB
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 13:58
UPD:18:06
REUTERS/RIA Novosti
A- A A+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε τη Δευτέρα την υπηρεσία ασφαλείας FSB σε συναγερμό ενάντια σε «τρομοκρατικές επιθέσεις», σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να επιτρέψει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δρουν στην επικράτειά της να χρησιμοποιηθούν για «καταστροφικούς σκοπούς, όπως στην Ουκρανία».

Τα σχόλια του κ. Πούτιν, όπως τα αναμεταδίδει το πρακτορείο Interfax, αφορούσαν την ανάγκη οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών να μην χαλαρώσουν την επιτήρησή τους επειδή τελείωσαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι.

Σηματοδοτούν επίσης, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ανησυχία για τον κίνδυνο η Δύση να ενισχύσει κύμα εσωτερικής αμφισβήτησης του καθεστώτος της Ρωσίας, μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, «δομές νεοναζί, εθνικιστών και μαχητών, που έγιναν η κύρια δύναμη κρούσης του αντισυνταγματικού πραξικοπήματος, χρηματοδοτήθηκαν ευρέως από το εξωτερικό μέσω ΜΚΟ στην Ουκρανία».

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Δύση ότι υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Κίεβο οι οποίες ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ότι προσυπέγραψε τις μηχανορραφίες των υπερεθνικιστών εξτρεμιστών στο Κίεβο. Η Δύση έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες.

«Πρέπει να κάνουμε σαφώς τον διαχωρισμό μεταξύ της νόμιμης δραστηριότητας της αντιπολίτευσης, όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα, και στον εξτρεμισμό, ο οποίος οικοδομείται στηριζόμενος στο μίσος, υποκινώντας τον εθνικό και τον διεθνή διχασμό και αψηφώντας τον νόμο και το Σύνταγμα», σημείωσε ο κ. Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της FSB.

Η FSB είναι η ρωσική διάδοχος υπηρεσία ασφαλείας της σοβιετικής KGB.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή