Αντί-κλεπτικά χαρακτηριστικά για το Samsung Galaxy S5

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 13:24
UPD:13:24
EPA/CHRISTOPH SCHMIDT
A- A A+

Η Samsung ανακοίνωσε την ενσωμάτωση δύο νέων αντί-κλεπτικών χαρακτηριστικών, τα οποία θα ενσωματωθούν στις συσκευές Galaxy S5 που διατίθενται από τα αμερικανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Verizon και U.S. Cellular.

Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά «Find My Mobile» και «Reactivation Lock», τα οποία θα ενεργοποιούνται από τους χρήστες των συσκευών. Το «Find My Mobile» θα επιτρέπει τους κατόχους Galaxy S5, που έχουν κλαπεί ή χαθεί, να προσδιορίζουν την τοποθεσία, στην οποία βρίσκεται η συσκευή. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένου μπλοκαρίσματος της συσκευής, όταν μία «άγνωστη» κάρτα SIM εγκαθίσταται σε αυτή.

Η λειτουργία «Reactivation Lock» θα αποτρέπει σε οποιονδήποτε, εκτός του ιδιοκτήτη της συσκευής, να εισάγει νέες ρυθμίσεις σε ένα Galaxy S5. Οι δύο λειτουργίες θα διατίθενται δωρεάν και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι παρεμφερείς με τις λειτουργίες «Find My iPhone» and «Activation Lock» που συναντάμε στις συσκευές της Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNet, οι εισαγγελείς Gascón, του Σαν Φρανσίσκο και Schneiderman, της Νέας Υόρκης, οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της εφαρμογής του «Kill Switch», σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι η κίνηση της Samsung στέλνει ένα μήνυμα σε όλη τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούν για την ασφάλεια των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Kill Switch» είναι το χαρακτηριστικό απομακρυσμένης αχρήστευσης μίας συσκευής, σε περίπτωση κλοπής. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νομοσχέδιο που θα αφορά την ενσωμάτωση του «Kill Switch» βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης από τη Γερουσία. Πολλοί παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η ενσωμάτωσή του θα μειώσει τις κλοπές smartphones, αφού αυτά θα είναι πλέον άχρηστα για μεταπώληση.

Προτεινόμενα για εσάς