Βουλευτικές εκλογές πέντε εβδομάδων στην Ινδία

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 08:26
UPD:08:28
REUTERS/RUPAK DE CHOWDHURI
A- A A+

Πέντε εβδομάδες θα διαρκέσουν οι εκλογές που ξεκίνησαν σήμερα στην Ινδία για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί από τα κρατίδια Ντεμπρουγκάρ και Άσαμ στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην Μιανμάρ.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια, θα συνεχιστεί στα παγωμένα οροπέδια των Ιμαλαΐων, στις δυτικές ερημικές περιοχές και στον τροπικό νότο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, όταν θα ψηφίσουν οι πυκνοκατοικημένες βόρειες πεδινές περιοχές. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.

RUPTLYTV

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι αναμένεται να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου του Ραχούλ Γκάντι καθώς η πλέον μακροχρόνια οικονομική επιβράδυνση που έχει γνωρίσει η Ινδία από τη δεκαετία του '80 έχει φρενάρει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια χώρα ο μισός πληθυσμός της οποίας είναι κάτω των 25 ετών.

BLOOMBERG NEWS

Παρότι πολλοί Ινδοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις θρησκευτικές ταραχές του 2012, ο Ναρέντρα Μόντι, υποψήφιος του Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) για την πρωθυπουργία, κυριάρχησε στη μακρά προεκλογική εκστρατεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή