Σίμος Κεδίκογλου: Απαράδεκτο ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική με μηνύσεις

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 08:05
UPD:09:08
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σϊμος Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη.

«Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου στη δήλωσή του.

ΕΣΗΕΑ: Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές

Τη σύλληψη της δημοσιογράφου κατήγγειλε και η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές». Έστειλε παράλληλα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστεί «σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις», σημειώνοντας ότι οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλει αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη την Κυριακή μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, μετά την απολογία της, να αφεθεί ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή