Formula 1: Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ έλαμψαν και στο Μπαχρέιν

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 19:45
UPD:20:13
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

Ο βρετανός πιλότος της Mercedes Λιούις Χάμιλτον κατά τη διάρκεια αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

A- A A+

Όπως και πριν από μία εβδομάδα στη Μαλαισία, έτσι και σήμερα στην πίστα Σαχίρ του Μπαχρέιν, οι πιλότοι της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ έκαναν το 1-2 και μετά το τρίτο γκραν πρι της σεζόν δείχνουν ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση του τίτλου.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα (δεύτερο σερί γκραν πρι) που έγινε υπό τα φώτα των προβολέων, αν και και εκκίνησε πίσω από το Γερμανό ομόσταυλό του, ο οποίος πήρε την 2η θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες με Force India ήταν τρίτος.

Για το Ρόσμπεργκ, μάλιστα, ήταν το τρίτο διαδοχικό γκραν πρι που ανεβαίνει στο βάθρο, καθώς ήταν πρώτος στη Μελβούρνη και δεύτερος στη Μαλαισία. Η μάχη των δύο πιλότων ήταν συγκλονιστική μέχρι το τέλος, με το Βρετανό να κρατάει την πρώτη θέση παρά την πίεση που δέχτηκε από το Ρόσμπεργκ, ο οποίος σε ένα ακόμη αγώνα απέδειξε ότι εφέτος είναι αποφασισμένος για όλα.

REUTERS/POOL

Για το Ρόσμπεργκ, ήταν το τρίτο διαδοχικό γκραν πρι που ανεβαίνει στο βάθρο, καθώς ήταν πρώτος στη Μελβούρνη και δεύτερος στη Μαλαισία.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το ατύχημα που είχε ο Εστεμπάν Γκουτιέρες με Sauber, μετά το χτύπημα που δέχτηκε από το Μαλντονάντο. Το μονοθέσιο έκανε περιστροφή στον αέρα, ωστόσο, ο Γκουτιέρες βρήκε αμέσως έξω από αυτό χωρίς πρόβλημα με την υγεία του. Μία στροφή πριν το φινάλε (56ο γύρο) εγκατέλειψε ο Τζένσον Μπάτον μετά το πρόβλημα που είχε με τη MacLaren.

Μετά την τρίτη θέση που κατάκτησε στη Μαλαισία, ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκε στην 6η με Red Bull, ενώ ο ομόσταυλός του, Ντανιέλ Ρικιάρντο κατάφερε να πάρει την 4η θέση.

Παρά το γεγονός ότι πήρε τη 2η θέση, ο Νίκο Ρόσμπεργκ προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 61 βαθμούς, ωστόσο, ο Χάμιλτον πλησίασε καθώς έχει 50, ενώ 38 ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Από κει και πέρα την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι: Φερνάντο Αλόνσο με 26β, Τζένσον Μπάτον με 23, όσους και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις