Μαραθώνιος Παρισιού: Πρώτευσε ο Μπεκέλε

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 15:27
UPD:15:30
REUTERS/GONZALO FUENTES

Ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε περνά τη γραμμή του τερματισμού στον 38ο διεθνή Μαραθώνιο του Παρισιού.

A- A A+

Ο Αιθίοπας, Κενενίσα Μπεκέλε, τερμάτισε πρώτος στο διεθνή Μαραθώνιο του Παρισιού, με χρόνο 2:05.04, βελτιώνοντας το ρεκόρ που κατείχε στη διοργάνωση από το 2012 ο Κενυάτης, Στάνλεϊ Μπιβότ. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Φλομένα Τσέγετς από την Κένυα.

Ο κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και των παγκόσμιων ρεκόρ στα 5.000μ και 10.000μ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη, αλλά και για το γεγονός ότι σε ηλικία 31 ετών πραγματοποίησε καλύτερο ντεμπούτο από το σπουδαίο αθλητή, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο οποίος στον πρώτο του Μαραθώνιο είχε πάρει την 3η θέση με 2:06.35 στο Λονδίνο (2002).

Ο Μπεντέκε, μάλιστα, δήλωσε μετά τον αγώνα ότι είναι έτοιμος να καταρρίψει το παγκόσμιο στη δεύτερη συμμετοχή του σε Μαραθώνιο: «Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι μια πιθανότητα, σύντομα, ναι, είναι πιθανό, αρκεί να μπορέσω να προετοιμαστώ καλύτερα για τον επόμενο αγώνα. Μετά από τα 5.000μ. και τα 10.000μ. θα πρέπει να προπονηθώ διαφορετικά και για περισσότερο χρόνο για να αποκτήσω την απαιτούμενη αλλαγή ρυθμού. Είμαι σίγουρος πως στο δεύτερο μαραθώνιο θα κάνω κάτι καλύτερο και ίσως ακόμη να είμαι σε θέση να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις