Ρώσος πράκτορας βρισκόταν στο Κίεβο την περίοδο των διαδηλώσεων

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 21:36
UPD:21:38
REUTERS/MARCO DJURCA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) παραδέχτηκαν σήμερα ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχός τους βρισκόταν στο Κίεβο την περίοδο των διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.

Όμως, σύμφωνα με τη Μόσχα, ο πράκτορας αυτός δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια αφού δουλειά του ήταν να φροντίσει για την ασφάλεια της πρεσβείας της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο (στρατηγός της FSB) Σεργκέι Μπεσέντα βρισκόταν στο Κίεβο στις 20 και 21 Φεβρουαρίου (...) για να καθορίσει το επίπεδο της αναγκαίας ασφάλειας της ρωσικής πρεσβείας στην Ουκρανία και των άλλων ρωσικών κτιρίων στο Κίεβο» ανέφερε μια πηγή της υπηρεσίας, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Ρώσος αξιωματικός συναντήθηκε με στελέχη της SBU, της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ ζήτησε να συναντηθεί και με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, λίγο πριν την ανατροπή του, χωρίς ωστόσο να πετύχει τον στόχο του. Ο Μπεσέντα «δεν είχε άλλες εντολές» κατά τη διήμερη αποστολή του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή