Ο κύπριος Πρόεδρος για τις δηλώσεις Φερχόιγκεν σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 12:42
A- A A+

Τι δηλώσεις του αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955421.htm , κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

«Ο κ. Φερχόιγκεν μιλά ως Επίτροπος της Διεύρυνσης και τονίζει τη θέση της Επιτροπής για αποσύνδεση λύσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου και τώρα με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Εμείς βρισκόμαστε σε επαφή με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κύπρου σε δηλώσεις του στη ρωσική πρεσβεία.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, ο κ. Φερχόιγκεν εξέφρασε σήμερα τη χαρά του για το θετικό τρόπο με τον οποίο ο τουρκικός λαός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση,

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο χωριό Τούζλα της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, ο κ. Φερχόιγκεν εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως είπε, «η επαφή μου με τον κόσμο με έκανε να καταλάβω ότι ο τουρκικός λαός αγκαλιάζει με θετικό τρόπο την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή