ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής από τον Αντ. Σαμαρά

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 14:31
UPD:15:06
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός είναι «προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου».

A- A A+

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του “ενόχου”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Όπως αναφέρει, οι σχετικές δηλώσεις συνιστούν ομολογία ενοχής, αφού «αντί να μιλήσει ο Πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν αρκεί μία «ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου». Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τέως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου «δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο».

«Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή», συμπληρώνεται. 

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός είναι «προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου», καταλήγοντας: «Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την “ηρωική” του έξοδο».  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι είναι συνήγορος της Χρυσής Αυγής και υπονομευτής της σταθερότητας της χώρας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή