Εξτρεμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες στο Κάιρο

Μέσω ανακοίνωσης στο Facebook
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:24
UPD:15:28
EPA/KHALED ELFIQI

Στιγμιότυπο από το σημείο, όπου σημειώθηκαν οι χθεσινές εκρήξεις.

A- A A+

Εξτρεμιστική οργάνωση η οποία αυτοαποκαλείται «Στρατιώτες της Αιγύπτου» ή Αγκνάντ Μασρ ανέλαβε την ευθύνη για τις τρεις εκρήξεις έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου, σε μία εκ των οποίων έχασε τη ζωή του ταξίαρχος της αιγυπτιακής αστυνομίας, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά άλλοι πέντε άνθρωποι, μεταδίδει το δίκτυο CNN.

Στην ανακοίνωση της οργάνώσης, στη σελίδα της στο Facebook, αναφέρεται ότι οι βόμβες είχαν ως στόχο αξιωματούχους ασφαλείας, μεταξύ αυτών τον ταξίαρχο Ταρίκ Αλ Μιργκάουι.

Οι δύο πρώτες εκρήξεις έγιναν κοντά στο κτήριο του Πολυτεχνείου, ενώ η τρίτη εγγύτερα στην κύρια είσοδο του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την οργάνωση, η τρίτη έκρηξη καθυστέρησε για να μην τραυματιστούν αθώοι πολίτες.

Η Αγκνάντ Μασρ έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Στην δήλωσή της, ανέφερε ότι το χτύπημα της Τετάρτης ήταν απάντηση στις συλλήψεις «των ελεύθερων γυναικών και ανδρών μας».

Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας έχουν γίνει αρκετά συχνές στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις τον περασμένο Ιούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή