Π. Ψωμιάδης: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Πατρίδα»

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 16:33
UPD:16:33
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (φωτογραφία αρχείου) χαρακτήρισε λύτρωση την αποχώρησή του από τη ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

A- A A+

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Πατρίδα», τον πολιτικό όμιλο που ο ίδιος έχει ιδρύσει, προανήγγειλε πως θα είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου  στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στράφηκε κατά του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας εκτενή αναφορά στα γεγονότα του Μαΐου του 2012, όταν και είχε κληθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει σημαντικό ρόλο, για να συσπειρώσει τις δυνάμεις του κόμματος, εν  όψει των βουλευτικών εκλογών που είχαν λάβει χώρα εκείνη την περίοδο.

Χαρακτήρισε λύτρωση την αποχώρησή του από τη ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ πρόσθεσε πως κύρια αιτία για την περιθωριοποίησή του αποτέλεσαν η υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, οι θέσεις του για το μνημόνιο αλλά και οι απόψεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Δεν χρωστάω σε κανέναν επώνυμο παρά μόνο στον λαό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μου χρωστούν πολλά. Δεν τους χρωστάω τίποτα», ανέφερε ο Π. Ψωμιάδης, που συμπλήρωσε πως την Τετάρτη επισκέφθηκε τον κ. Μπούρα, Διευθυντή  του κ. Σαμαρά, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, εισπράττοντας αρνητική απάντηση, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.

 «Εδώ σας καλώ να δούμε ποιοι συνεργάτες γύρω από τον κ. Σαμαρά, κρατικοί λειτουργοί αλλά και αυριανοί  υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ, έχουν δικαστικές εκκρεμότητες», τόνισε ο Π. Ψωμιάδης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο αναψηλάφηση της διαδικασίας που οδήγησε στην έκπτωσή του από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλείνοντας, εξέφρασε την εκτίμηση πως θα είναι ο μόνος ευρωβουλευτής που θα εκλεγεί από την περιφέρεια της χώρας, καθώς η λίστα καταργήθηκε για να ευνοηθούν  οι υποψήφιοι από την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή