Επιπλέον βοήθεια στην οικογένεια του δολοφονηθέντος σωφρονιστικού υπαλλήλου

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 12:09
UPD:12:12
EUROKINISSI
A- A A+

Πρόσθετη βοήθεια στην οικογένεια του δολοφονηθέντος σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργου Τσιρώνη θα δώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας του Μαρίνος Σκανδάμης στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. Ωστόσο ο Μ. Σκανδάμης δεν διευκρίνισε σε τι θα συνίσταται η πρόσθετη βοήθεια.

Όσον αφορά στον θάνατο μέσα στις φυλακές της Νιγρίτας του Αλβανού κρατούμενου που δολοφόνησε τον Τσιρώνη, ο Μ. Σκανδάμης είπε ότι το Υπουργείο αναμένει τα αποτελέσματα του πειθαρχικού ελέγχου των εμπλεκομένων σωφρονιστικών υπαλλήλων, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των πειθαρχικών ποινών (διαθεσιμότητες, αργίες κ.α.). Χαρακτήρισε τον θάνατο του κρατούμενου μετά από βασανισμό ως «ενέργεια που βγαίνει από τις πιο σκοτεινές ιστορίες, βάναυση, αποτρόπαια και απάνθρωπη».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατροιβάνου ανέφερε ότι η δολοφονία του κρατούμενου μετά από βασανισμό ενώ ήταν στη φύλαξη του κράτους είναι εφιαλτικό και ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι ένα σοκαριστικό γεγονός εφιαλτικό και πάρα πάρα πολύ ανησυχητικό για ένα κράτος δικαίου, που «ενισχύει το πνεύμα του αγριανθωπισμού μέσα στις φυλακές». Σημείωσε δε ότι, ενώ παλαιότερα (π.χ. δολοφονία Καλτεζά) είχαμε παραιτήσεις Υπουργών, τώρα δεν έγινε καμία δήλωση ευθύνης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως.

newsroom naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή